Orijentirci Čelika doprineli da Srbija još jednom bude šampion Balkana

ZLATIBOR/SMEDEREVO, 2. oktobar 2023 – Ovog vikenda je na Zlatiboru održano Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji. U reprezentaciji Srbije bilo je 17 članova PSK Čelik koji su značajno doprineli da naša zemlja u ovom sportu ponovo bude najbolja na Balkanu.

Na takmičenju su učestvovale reprezentacije Slovenije, Hrvatske, Crne gore, Severna Makedonije i Srbije, sa 31 ekipom, u kategorijama pionira, juniora, seniora i veterana ekipa.

Reprezentaciju, po izboru selektora Dragana Pavlovića, sačinjavali su takmičari iz sedam planinarskih klubova: šampiona države Čelika iz Smedereva, Pobede iz Beograda, Spartaka iz Subotice, Tornika iz Čajetine, Crnog vrha iz Bora,  Mosora iz Niša i Javorka iz Paraćina.

Srbija je, sa 9.025 bodova, odbranila titulu prvaka Balkana i po četvrti put uzastopno pokazala da je najbolјa u planinarskoj orijentaciji, uz ogroman doprinos takmičara PSK Čelik iz Smedereva.  Druga je bila Slovenija, koja je osvojila 5.925, treća Severna Makedonija sa 4.312, četvrta Crna Gora sa 4.241 i peta Hrvatska sa osvojenim 991 bodom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!